Nagyvilág

2008.05.05. 12:15

Pokolgép-fenyegetés egy 10 ezres koncerten

<p>Ukrajna – Több mint 10 000 lembergi (lvivi) lakos vasárnapját rontotta el az a bombafenyegető, akit vasárnap vett őrizetbe a rendőrség.</p>

A lembergi Piac téren legalább 10 ezer ember gyűlt össze szombat éjjel, ahol a modern ukrán elektromos zene ünnepét tartották. A 02-es rendőrségi segélyhívószámra röviddel éjfél előtt telefonált be egy magát meg nem nevező férfi, aki közölte, hogy a téren időzített bombát helyezett el – tudósít az ukrajnai UNIAN hírügynökség.

A bejelentő semmilyen követeléssel nem állt elő, s a robbanás várható időpontjáról sem adott információt a rendvédelmi szerveknek. A koncert helyszínét, illetve a környező lakóházakat azonnal kiürítették, s a tűzszerészek bombakereső kutyák segítségével kutatták át a tér minden zugát, ám nem találtak pokolgépet.

A bombafenyegetőt már másnap kézre kerítették. Mint kiderült, a „tréfacsináló” egy 38 éves lembergi férfi volt, aki már több ízben állt pszichiátriai gyógykezelés alatt.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!