Nagyvilág

2008.05.28. 08:46

Eladásra kínált újszülött az interneten

<p>Egy kanadai pár eladásra kínálta fel újszülöttjét az interneten. Az eset alig néhány nappal egy hasonló németországi botrány után került nyilvánosságra, magyar idő szerint szerda hajnalban.<BR /></p>

A pár egy olyan kanadai weblapra tette fel a hirdetést, ahol konyhai gépeket, kisállatokat vagy zongoraleckéket szoktak hirdetni. A szöveg szerint "kihagyhatatlan ajánlat" 10 ezer kanadai dollárért (több mint másfél millió forintért) kínálta a hétnapos csecsemőt.

A kanadai rendőrség letartóztatta a szülőket, akiket már régebbről is ismertek, drogproblémáik miatt. Ők azzal próbáltak védekezni, hogy "csak vicc volt" a hirdetés.

Alig néhány napja közölt hasonló esetet a német rendőrség. A hétvégén - rövid ideig - az e-Bay nevű internetes aukciós oldalon volt látható egy hirdetés, amelyben egy bajor pár kínálta föl árverésre 7 hónapos csecsemőjét, 1 eurós, azaz 250 forintos "induló áron".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!