Nagyvilág

2008.04.29. 18:08

Megfékezték a Kanári-szigeteken tomboló tüzet

<p>A tűzoltók kedd délutánra megfékezték a Kanári-szigeteken szombat óta pusztító tüzet. A lángok La Gomera szigetén csaptak fel, valószínűleg emberi mulasztás miatt. Hétfőn letartóztattak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta a tüzet tarlóégetéssel. A tűzvészben senki sem sérült meg, de komoly károkat okozott.<BR /></p>

A több száz tűzoltó és katona helyi idő szerint kedd délután fél kettőre fékezte meg a lángokat - mondta a sziget tanácsának elnöke, Casimiro Curbelo. Az oltást repülőkkel és helikopterekkel is segítették.

A tűz miatt 500 embert kellett kitelepíteni, de keddig mindannyian visszatérhettek otthonaikba. A katasztrófában senki sem sérült meg. A károk becslése még folyamatban van - mondta Curbelo.

A tűzvész 800 hektár erdőt pusztított el, de a Garajonay Nemzeti Parkot nem érte el. A park egyébként a világörökség része, mivel olyan növényeknek ad otthont, amelyek Európa déli részéről már majdnem teljesen eltűntek. Ilyen egyebek mellett a babérerdő, amely a park egy részét borítja.

A rendőrség hétfőn letartóztatott egy 53 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy a farmján végzett tarlóégetéssel ő okozta a tüzet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!