Nagyvilág

2008.04.12. 18:00

MADELEINE - Nem szívesen rekonstruálnák Maddie elrablását a szülők

<p>Kate és Gerry McCann, a csaknem egy éve eltűnt brit kislány szülei szombaton kilátásba helyezték, hogy nem hajlandóak Portugáliába utazni Maddie elrablásának rekonstruálására, miután több részlet is kiszivárgott a rendőrségi kihallgatási jegyzőkönyvekből.</p>

Pénteken a portugál és spanyol sajtó nyilvánosságra hozta kislány egyik kérdését az utolsó reggelinél. A 3 éves Maddie azt firtatta, miért nem mentek be a szülők a szobájába, amikor öccsével együtt felsírt éjjel az eltűnése előtti éjszakán.

A pár a portugál igazságügyminisztériumtól az információ-szivárgás forrásának felderítését követeli, amennyiben továbbra is számít az együttműködésükre a helyi rendőrség.

A héten portugál detektívek egy csoportja Liverpoolban a McCann család barátait kérdezte ki, akikkel a pár Maddie elrablása éjszakáján együtt vacsoráztak. A szülők eközben Brüsszelben kampányoltak egy új európai gyerekfelkutató szolgálat létrehozása érdekében.

Kate és Gerry McCann tagadja, hogy bármi közük lenne lányuk május 3-i eltűnéséhez a portugáliai Praia da Luz-ban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!