Nagyvilág

2008.04.17. 20:51

Újabb "csapás" Gordon Brown-nak

<p>A BBC és a Sky News csütörtöki értesülései szerint lemond tisztségéről Gordon Brown kormányfő egyik fontos embere, tiltakozásul a jövedelemadó megváltoztatása miatt, aminek következtében a kiskeresetűek magasabb adózási sávba kerültek.<BR /></p>

A 49 éves Angela Smith a kormányfő és pénzügyminisztere, valamint a parlament közötti kapcsolatokért felelős államtitkár volt eddig a Munkáspárti kormányban. A két brit médium értesülése szerint a Munkáspárt balszárnyának számos tagjával egyetértésben Angela Smith nem hajlandó elfogadni, hogy az alacsony jövedelmű munkások számára hátrányosan változzon a jövedelemadó. Gordon Brown tavaly márciusban, még Tony Blair pénzügyminisztereként jelentette be, hogy eltörlik a brit SZJA 10 százalékos alsó szintjét. Mindez április 1-jétől már érvényes.

A brit média szerint Angela Smith lemondása újabb csapás Brown-nak, és újabb érv párton belüli ellenfeleinek. A kormányfő támogatottsága a felmérések szerint folyamatosan csökken, és az ellenzéki Konzervativ Pártnak régen nem volt akkora fölényes előnye a Labour-ral szemben, mint most.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!