Nagyvilág

2007.12.26. 08:29

Tigris ölt San Francisco állatkertjében

<p>San Francisco - Egy látogatót megölt, kettőt pedig megsebesített egy ketrecéből megszökött tigris San Francisco állatkertjében kedden, jelentette az amerikai média.</p>

Az elszabadult nagymacskát a kiérkező rendőrök lelőtték. A tigris röviddel zárás után támadta meg a látogatókat az állatkert területén lévő kávézóban. A rendőröket helyi idő szerint délután negyed hatkor hívták ki, miután a tigris végzett első áldozatával. A nagymacskát akkor lőtték le, amikor az egyik sérültet marcangolta a ketrecétől hatvan méterre lévő kávézóban.

A két sérültet, egy 19 és egy 23 éves férfit kórházba szállították. Állapotuk súlyos, de stabil, közölte a tűzoltóság szóvivője.

Az állatkertet a tigris szökése után azonnal lezárták, és ellenőrizték, hogy több állat nem jutott-e ki ketrecéből. Közvetlenül a támadás után még azt gondolták, hogy másik három tigris is megszökött, de végül kiderült, hogy azok a ketrecben maradtak, és nem követték társukat.

Az állatkertnek szibériai és szumátrai tigrise is vannak. Egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen tigris támadta meg a látogatókat.

  • Tigris tépte szét az állatgondozót
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!