Nagyvilág

2007.12.29. 13:45

Jéghegynek ütközött egy tengerjáró Antarktisz partjainál

<p>Egy motorleállás után jéghegynek sodródott egy norvég turistahajó az Antarktisz-félsziget északi csücskénél, közölte a norvég hajót üzemeltető társaság szombaton.</p>

A hajón nem keletkezett jelentős kár, és a fedélzeten lévő több mint háromszáz embernek sem esett baja.

A norvég Hurtigruten hajója, az MS Fram helyi idő szerint csütörtök este kezdett el irányíthatatlanul sodródni, miután leállt a motorja. A 114 méter hosszú hajó öt perccel a motorleállás után csapódott neki a jéghegynek. A legénységnek végül fél óra munkával sikerült újraindítani a hajtóművet, és a 2007-ben vízre bocsátott jármű így elindulhatott a chilei légierő György király-szigeten található bázisa felé - áll a Hurtigruten közleményében.

A legénység csak a kikötés után tudja megmondani, hogy pontosan mekkora kár keletkezett a hajóban, és csak később döntetnek arról, hogy folytathatja-e az antarktiszi kirándulást. A hajón 247 utas tartózkodott a baleset idején. Sérülésekről nem érkezett jelentés.

Kapcsolódó anyagok:

  • Katasztrófák 2007-ben
  • Repülőgép-katasztrófa Malawiban - 9 halott
  • Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!