Nagyvilág

2007.12.11. 13:57

Új generációs szuperakkumulátort kezd árulni a Toshiba

<p>Új fejlesztésű akkumulátort dob piacra jövőre a Toshiba, jelentette be a japán elektronikai cég kedden. Az újfajta akkut a cég közlése szerint öt perc alatt teljesen fel lehet tölteni, és megfelelő használat esetén akár tíz évig is működik.</p>

A Toshiba főleg ipari felhasználásra szánja elemét, de hibrid vagy teljesen elektromos meghajtású autókban is szívesen látná azt. Az igazi áttörésként jellemzett Super  Charge  Ion  Battery (SCiB) akkumulátort a cég 2008 márciusában kezdi el szállítani.

A Toshiba célja, hogy 2016-ra már tíz százalékos részesedése legyen az újratölthető elemek piacán, százmilliárd jenes (150 milliárd forint) bevétellel. A cég reményei szerint új akkumulátorát széles körben alkalmazzák majd elektromos meghajtású járművekben, és olyan ipari gépekben, amelyek már most is árammal működnek.

Az akkumulátor fejlesztését felügyelő Kavacu Sosi elmondta, hogy a Toshiba akkumulátorát az egyre jobban terjedő hibrid üzemű autókban is jól lehet majd alkalmazni. Arra a kérdésre, hogy már tárgyalnak-e különböző autógyártókkal a termék felhasználásáról, a Toshiba munkatársa nem volt hajlandó válaszolni.

Még több multimédia:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!