Nagyvilág

2007.12.25. 09:04

Halott tigriskölykök egy kínai állatkert hűtőjében

<p>Két elpusztult tigriskölyökre találtak egy közép-kínai állatkert hűtőjében kedden.</p>

Pár napja ebben a parkban levágtak egy fokozottan védett hatéves szibériai anyatigrist. A hatóságok akkor kezdtek nyomozni, és bukkantak rá kedden az újabb állattetemekre. Az állatkert gondozói azt mondták, hogy a bengáli tigriskölykök születéskor pusztultak el.

Az anyatigrist megnyúzták, fejét és lábait levágták - közölte az esettel kapcsolatban az állami hírügynökség. Szakértők szerint kegyetlen és szakszerű volt a mészárlás. AZ egyik állatkerti dolgozó azt mondta, hogy a parkot nagyon kevesen látogatták. Naponta alig 20-an váltottak jegyet. Ez pedig veszteséget okozott. Valószínűleg a földarabolt tigris eladásából akart pénzre szert tenni az állatkert. Kínában és Ázsiában komoly összegeket fizetnek a tigristestrészekért, amelyeket a gyógyításban alkalmaznak, de vágyfokozóként is használnak. A szibériai tigrisből mindössze 400 példány él még vadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!