Nagyvilág

2007.12.24. 16:19

Gyermekpornó-hálózat ügyében nyomoznak a német rendőrök

<p>Több mint 12 ezer ember ellen folytatnak nyomozást a német ügyészek - adta hírül hétfőn az AFP helyi forrásokra hivatkozva.</p>

A hatóságok szerint Németország eddigi legnagyobb gyermekpornó-hálózatára bukkantak rá. A hallei főügyész azt mondta egy hétfői rádióműsorban, hogy a nyomozás szálai 70 további államba vezetnek.

Peter Vogt szerint csak Szász-Anhalt tartományban 300 esetben vizsgálódnak a rendőrök. Olyan esetekről van szó, amikor a gyanú szerint "letöltöttek vagy birtokoltak olyan felvételeket, anyagot, amelyeken gyermekek voltak" -tette hozzá a főügyész.

A hatóság már hónapok óta nyomoz a Himmel (mennyország) fedőnevű akció keretében. Az ügyre akkor derült fény, amikor egy berlini szolgáltató észrevette: óriási adatforgalom van szerverein. A nyomozók gyanakodni kezdtek. "Elemeztük az anyagot, majd pedig bizonyítékot kezdtünk gyűjteni"- mondta Vogt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!