Nagyvilág

2007.12.17. 10:53

Ez volt 2007 - az év képekben

<p>Pár nap, és véget ér az év. Milyen volt? Ön hogyan emlékszik vissza? Nyilván a személyes hatások a leginkább meghatározóak, de történt több olyan esemény, mely talán mindenkinek fontos volt. <DIA width="430" height="690" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Ez_volt_2007___az__v_k_pekben_12_17_/Bildseite1.shtml , SERIE ,430,690)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ez volt 2007 - az év képekben 12.17." src="http://media.vol.at/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Ez a képes összefoglaló a mi gyűjtésünk. Igyekeztünk a legtöbb olyan eseményt képileg is felidézni, melyek valamiért fontosak, érdekesek voltak, melyek több napig, esetleg hétig foglalkoztatták a közvéleményt. A hétköznapokat Magyarországon talán túlságosan is meghatározza a napi politika, úgy szoktuk mondani, hogy mélyen átpolitizált ország vagyunk.

Fotó: EPA

Nos, annál inkább furcsa, hogy mikor vissszagondolunk az eltelt évre, alig jut eszünkbe valami a magyar politikai csatározásokból. Jórészt csak a politikus egyre növekvő népszerűtlenségét mutató közvéleménykutatási eredményeket látjuk, azokra emlékszünk, talán mert azok szinte menetrendszerint jöttek, folyamatosan, minden hónapban.

Fotó: EPA

Persze, mi magyarok címkézhetjük az évet a reformok éveként, a megszorítások éveként is. Igaz, a reformok pozitív hatását egyelőre nem érezzük... nem úgy, mint a megszorításokkal járó nehézségeket. Válogatásunk tehát inkább nemzetközi, azon belül is inkább a sport, a szórakozás és a kultúra a maghatározó téma, mintsem a politika. Ez az összeállítás természetesen szubjektív, nincs, és nem is lehet benne minden fontos esemény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!