Nagyvilág

2007.12.19. 11:07

Bajba kerülhet a Golden Globe és az Oscar

<p>A sztrájkoló hollywoodi forgatókönyvírók céhe (WGA) nem járult hozzá, hogy tagjai sztrájkmentességet kapva részt vegyenek a Golden Globe díjátadó előkészítésében.</p>

A WGA arra sem adott engedélyt, hogy az Oscar-díj átadó ünnepségén a régebbi ceremóniák anyagait felhasználhassák a szervezők, és belső információk szerint a show

előkészítésében sem vehetnek majd részt az írók.

A WGA hétfő este elküldött levelekben utasította el a két legjelentősebb díjátadó szervezőinek kérését. A Golden Globe-ot szervező hollywoodi külföldi újságírók szövetsége (HFPA) azt szerette volna elérni, hogy a WGA engedélyezze tagjainak a műsor szövegeinek megírásában való részvételt, míg az Oscar-díjosztó készítői a korábbi ünnepségek anyagainak felhasználáshoz kértek engedélyt.

A Hollywood Reporter című filmes lap a WGA egyik tagjára hivatkozva azt írta, hogy döntés született arról is, hogy nem lesz sztrájkszünet az Oscar-díjátadó miatt, de ezt egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A hollywoodi forgatókönyvírók november eleje óta tartó sztrájkjának célja, hogy az írók nagyobb részt kapjanak a filmek DVD-s és internetes terjesztésének hasznából. A sztrájkmentesség megtagadásával próbálják elérni, hogy visszakényszerítsék a producerek szövetségét a december hetedikén megszakadt tárgyalásokhoz, írta a Los Angeles Times.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!