Nagyvilág

2007.12.13. 07:32

14 halott a Karib-szigeteken egy késői trópusi vihar miatt

<p>Legalább 14-en meghaltak, és több mint harmincezer embert ki kellett telepíteni a Karib-szigeteken az Olga névre keresztelt trópusi vihar pusztítása miatt, közölték tisztviselők szerdán.</p>

A hurrikán-szezon hivatalos vége után érkezett vihar a Dominikai  Köztársaságot és Haitit elhagyva lecsendesült, de az esőzések miatt további földcsuszamlások és áradások várhatóak a területen. A legtöbben a Dominikai  Köztársaság északi részén található Santiago városában haltak meg a vihar miatti áradásokban - tájékoztatott az ország katasztrófavédelmi  központja. A területről kétezer embert elővigyázatosságból kitelepítettek. Az egész országban több mint ötezer otthont pusztított el a vihar, és majdnem 35 ezer embert kellett evakuálni a veszélyes területekről.

Haitin az Olga két ember halálát okozta, míg Puerto Rico-ban földcsuszamlás temetett maga alá egy autóst. Az Olga lecsendesedett a Hispaniola-sziget elhagyása után, de a floridai hurrikánfigyelő központ arra figyelmeztetett, hogy a további esőzések újabb áradásokat és földcsuszamlásokat okozhatnak. A trópusi vihar két héttel az idei hurrikán-szezon hivatalos vége után érkezett a térségbe, a 15. nevesített viharként. Az idei viharokból hat erősödött hurrikánná, közülük az augusztusi Dean és az októberi Felix pusztítása volt a legnagyobb: 179 ember haláláért felelnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!