Nagyvilág

2007.11.06. 11:29

Sárgaság már Belgrádban is

<p>A dél-szerbiai Leszkovác városában is járványnak minősítették az egészségügyi szakemberek az egyre terjedő Hepatitis megbetegedéseket. A település kórházában 25 beteget, köztük 12 gyereket kezelnek.</p>

Csak a múlt hónapban 45 sárgaságosmegbetegedés regisztráltak Leszkovácon. A legtöbb fertőzött a város roma negyedéből került ki. A múlt héten a Leszkováctól 45 kilométerre lévő Nisben hirdették ki a Hepatitis A járványt. A városban eddig kettőszázan betegedtek meg a kórban.

A legfrissebb jelentések szerint Belgrádban is vannak Hepatitis A-val fertőzöttek. Az egyik általános iskolában öt gyereknél mutatták ki a kórt. Az oktatási minisztérium szerint szó sincs járványról, a biztonság kedvéért azonban bezárták az iskola uszodáját. A városi tanács oktatásért felelős tagja, Vladimir Todics azt mondta a B92 szerbiai hírportálnak, hogy a gyerekek a fertőzést valószínűleg nem az iskolában kapták el, hiszen az intézményben jók a higiénés állapotok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!