Nagyvilág

2007.11.29. 09:26

Befogták az ukrán Godzillát

<p>Ukrajna – Mariupol közelében végre sikerült kézre keríteni azt a krokodilt, amely május óta tartotta izgalomban az Azovi-tenger partján strandolókat.</p>

Mint ismeretes, az akkor még csak mintegy 100 cm-es hüllő egy vándorcirkuszból lépett meg még májusban egy mariupoli strandon, ahol az egyik esti előadást megelőzően reklámként sétáltatta a parti fövenyen az idomárja.

A hüllőt kezdetben nagy erőkkel keresték, s több környékbeli strandon fürdőzési tilalmat is elrendeltek. Később alábbhagyott a riadalom, mert a szakértők szerint a krokodil úgysem maradhat sokáig életben a számára életidegen – sósvizű – közegben.

A helyiek által Godzillának becézett állat azonban fittyet hányt a biológusok véleményére, s azóta rendszeresen meg-megjelent a tengerpart különböző pontjain. Az ősz beálltával bevette magát az egyik öbölbe, ahol az Azovsztal által kibocsátott meleg hűtővíz kellemes klímát biztosított a számára, s halat is talált bőven.

A napokban az acélkombinát néhány dolgozójának végre sikerült tetten érnie a krokodilt, amint éppen a parton napfürdőzött. A munkások beszámolója szerint a reggeli hidegtől elgémberedett hüllő a befogáskor semmilyen ellenállást nem tanúsított. A katasztrófa-elhárítás munkatársainak kiérkeztéig a kombinát egyik raktárhelyiségébe zárták.

Szakvélemények szerint az ukrán Godzilla kiváló egészségnek örvend, súlyban megfelelően gyarapodott, s hamarosan ismét felléphet a cirkusz porondján.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!