Nagyvilág

2007.10.29. 21:33

Irán öngyilkos támadásokkal védekezne

<p>Emberei készek öngyilkos akciók végrehajtására a Perzsa-öbölben, ha támadás érné Irán, közölte hétfőn a Forradalmi Gárda egyik tábornoka.</p>

A Gárda haditengerészetének második legmagasabb rangú vezetője elmondta: ez csak akkor történik, ha "az ellenségek elérik az ostobaságnak azt a szintjét, hogy veszélyt jelentsenek az országra".

"Ha szükséges, a mártírrá válás eszközéhez nyúlunk", idézte a Fars iráni hírügynökség Ali Fahdavi tábornokot. A katonatiszt elmondta, hogy emberei annak a 13 éves fiúnak a példáját követnék, aki még az Irakkal vívott háború alatt felrobbantotta magát egy ellenséges tank alatt, ezzel országos hőssé, és mártírrá vált. Ez a szellem még mindig általánosnak számít a Forradalmi Gárdában, közölte a tábornok.

A tábornok felhívta a figyelmet arra, hogy a Perzsa-öbölben, főleg a Hormuz-szorosnál egy kisebb akciónak is nagy hatása lehet. Ezen a stratégiai fontosságú területen halad át a világ napi olajtermelésének húsz százaléka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!