Sport

2014.04.10. 13:45

DSC-SI hazánk legeredményesebb sportiskolája

Debrecen - Kozák Luca és Biczó Bence is díjat kapott.A DSC-SI lett a 2013-as év legeredményesebb sportiskolája. A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) a tavalyi eredmények alapján, négy kategóriában díjazta az intézményeket, összesen huszonkettőt.

Debrecen - Kozák Luca és Biczó Bence is díjat kapott.

A DSC-SI lett a 2013-as év legeredményesebb sportiskolája. A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) a tavalyi eredmények alapján, négy kategóriában díjazta az intézményeket, összesen huszonkettőt.A Debreceni Sportcentrum - Sportiskola az 500 fő feletti, egyesületi kategóriában zsebelte be az elismerő első helyezést - éppen alapításának 50. évében.

A díjat a Debreceni Sportcentrum ügyvezető igazgatója, Orendi Mihály vette át csütörtökön, a Magyar Sportok Házában megrendezett ünnepélyes SIOSZ-gálán. A sportvezető örömét fejezte ki a díj kapcsán. „Erre mindnyájan büszkék lehetünk, hiszen ezt még sosem sikerült elérnie a DSI-nek. Ez egy hatalmas teljesítmény, amelyben kilenc sportágunk szakosztályai vettek részt, ráadásul nagyon nagy fölénnyel sikerült nyernünk. A város 2005-ben határozott úgy, hogy a DSI a Sportcentrum égisze alatt működjön tovább. Ez a döntés most visszaigazolódni látszik, hiszen ez a díj a 7 éves, megfeszített munka eredménye, amelyben valamennyi edzőnk, csaknem 1000 sportolónk és minden munkatársunk részt vett. Óriási eredménynek tartom” – zárta gondolatait Orendi Mihály.

Az intézményi díjak mellett egyéni kategóriában is osztottak elismeréseket. 12 sportág legeredményesebb versenyzőit díjazták és itt is termett babér a debrecenieknek. Az Ifjúsági Világbajnokságon hetedik helyezett gátfutó, Kozák Luca a legjobb sportiskolás egyéni versenyző lett atlétikában (edző: Suba László), míg az Universiáde- győztes Biczó Bence a „Magyarország legjobb sportiskolás úszója” különdíjat vehette át (edző: Sántics Béla).

500 fő feletti, egyesületi típusú sportiskolák - 2013

  • I. Debreceni Sportcentrum – Sportiskola (1413,5 pont)
  • II. Miskolci Városi Sportiskola (1290 pont)
  • III. Szolnoki Sportcentrum (999 pont)
  • IV. Nyírsuli (601 pont)

- Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!