Sport

2015.02.22. 13:17

Nem volt ez annyira sima...

Balmazújváros - A balmazújvárosiak vezettek is Mezőkövesden, de a második félidőben fordított a házigazda együttes.

Balmazújváros - A balmazújvárosiak vezettek is Mezőkövesden, de a második félidőben fordított a házigazda együttes.

Az egyértelműen az első osztályba való feljutást megcélzó Mezőkövesd otthonában kezdte meg az utolsó helyezett Balmaz Kamilla Gyógyfürdő a szereplését a Merkantil Bank NB II. tavaszi szezonjában. A hazaiak vezetőedzője, Tóth László a hét közepén azt nyilatkozta, nincs pardon, csak az első két hely valamelyikének elérését tartják majd sikernek az idény végén. Ennél prózaibb, kevésbé magasztos célt tűzött ki a Balmazújváros: Szabó János trénernek a bennmaradást kell elérnie a nyár elején véget érő pontvadászatban.

Ennek megfelelően igazoltak is becsülettel a hajdú-bihariak a télen, de a kövesdiekhez is érkezett több mint féltucat labdarúgó.

Kiállítás, tizenegyes

Jól kezdte a meccset a vendéggárda, amely a 19. percben a vezetést is megszerezte. Egy előre vágott labdára Angyal Norbert rajtolt rá és félfordulattal nagy gólt ragasztott Kunsági kapujába. Egyáltalán nem játszott megilletődötten a Balmaz, a tabellán látható távolság nem érződött a felek teljesítményén. A szünetig nem esett újabb gól, előnnyel vonulhatott tehát pihenőre a narancssárga-fekete alakulat.

Amilyen jól kezdődött balmazújvárosi szempontból a meccs, olyan rosszul folytatódott a második félidőben. Két perc telt el a játékrészből, amikor egyenlített a hazai együttes, Sváb passzát Gengeliczki fejelte a hálóba.

Negyedóra múlva már a Zsóry FC vezetett, ráadásul Sigér Dávidot leküldte a pályáról a játékvezető. Az újvárosi lerántotta a tizenhatoson belül ellenfelét, ezért kapott pirosat, a megítélt büntetőt pedig Máté váltotta gólra.

Sajnos emberhátrányban már nem sikerült az egyenlítés, sőt a végén Takács is betalált, bebiztosítva ezzel a kövesdi győzelmet. Kár ezért a meccsért, ugyanis a játék alapján nem állt távol a bravúrtól a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő. A következő körben sem lesz könnyű dolga a Balmazújvárosnak, ugyanis a szintén a feljutásra hajtó Gyirmót érkezik hozzá, az a találkozó vasárnap 14 órától kezdődik.

HBN

 


Jegyzőkönyv

Mezőkövesd-Zsóry FC-Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 3-1 (0-1)

Mezőkövesd, Városi Sportpálya, 2500 néző, v: Berke (Lémon, Vígh-Tarsonyi)

Mezőkövesd: Kunsági – Hegedűs, Dvorschák, Gengeliczki, Sváb – Szeles, Hegedűs, Takács, Molnár (Baracskai 92.) – Máté (Lukács 81.), Balajti (Medgyes 84.). Vezetőedző: Tóth László

Balmazújváros: Radosevic – Vachtler, Papp F., Gal, Virág – Sigér D., Batizi Pócsi, Popovic, Angyal (Sigér 51.) – Tóth (Bokros 68.), Mijatovic. Vezetőedző: Szabó JánosGólszerzők: Gengeliczki (47.), Máté (11-esből, 65.), Takács (91.), illetve Angyal (19.).

Kiállítva: Sigér D. (64.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!