Magyarország

2008.04.20. 14:26

Keddtől Tispol akció, az NKH már hétfőtől ellenőriz

<p>Újabb uniós nemzetközi közlekedésbiztonsági akció kezdődik a jövő héten Magyarország útjain. Az összehangolt akció kedden kezdődik, a Nemzeti Közlekedési Hatóság(NKH) azonban már hétfőtől ellenőriz.</p>

Az uniós közlekedésbiztonsági szerveket összefogó Tispol akciójában ezúttal a gyorshajtókra figyelnek különösképpen a hatóságok.

Az ellenőrzésben a Nemzeti Közlekedési Hatóság is részt vesz. Ők három napon át a személyszállításban résztvevő járműveket, illetve az autómentést végző vállalkozások kocsijait ellenőrzik - közölte az NKH. A Tispol akció többi része - a gyorshajtók kiszűrésére - kedden indul és szintén három napig tart.

A TISPOL évente 8 ellenőrzést tart párhuzamosan a kontinens több országában. Külön vizsgálják az ittas és drogos sofőröket, a biztonsági öv használatát, a teherautókat és buszokat, illetve a sebességhatárok betartását.. Legutóbb március közepén volt ilyen akció, akkor a teherautósok voltak a célkeresztben.

  • Változik a KRESZ
    Budapest - Elkészült az új KRESZ tervezete. E szerint a jövőben csökken az autósok mérlegelési lehetősége a sebesség megválasztásakor bizonyos helyzetekben.
  • Nézze meg a videókat is! 
  • Teszünk a KRESZ-re
    A magyar autósok többsége nem tartja be a KRESZ szabályait, feszülten és türelmetlenül vezet – derült ki a Goodyear közel 300 megkérdezett körében végzett felméréséből.
  • Újabb akció, ezúttal a tehergépkocsikat vizsgálják
  • Országos razzia - a biztonsági övet ellenőrzik
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!