Multimédia

2015.06.29. 12:06

CD-lejátszóról telefonra váltottunk

Leáldozóban van a „hagyományos” zenehallgatási mód. Az online söpör mindent.

Leáldozóban van a „hagyományos” zenehallgatási mód. Az online söpör mindent.

A Telenor egy online felmérést végzett, melyből kiderült, hogy a legtöbben okostelefonról hallgatnak zenét, sokan pedig olyan régen vettek CD-t, hogy már nem is emlékeznek rá. Ezzel pedig még koránt sincs vége a zenei piac átrendeződésének. Összesen 1666 fő részvételével zajlott a felmérés.

A mobil lett az elsődleges

A kutatás eredményeiből kiderült, hogy manapság az okostelefon az elsődleges zenehallgatási forrás, a válaszadók 83,49 százaléka ma már így hallgat zenét. Jelentősen visszaesett a rádió és az MP3-lejátszók népszerűsége is: előbbit a felhasználók 43,88 százaléka, utóbbit csupán 26,11 százalékuk használja rendszeresen, míg laptopján 40,46 százalékuk, asztali PC-jén pedig 42,38 százalékuk szokott zenét hallgatni. A táblagépes zenehallgatás aránya viszonylag alacsony (21,25 százalék), ami talán annak köszönhető, hogy a válaszadók többségének (55,72 százalék) egyáltalán nincs ilyen készüléke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!