Multimédia

2013.04.19. 09:02

Infografika: Amerikában már alig van tini a Facebookon

Eddig csak szóbeszéd volt, hogy a tinik kezdenek ráunni a Facebook-ra, de most már adatokkal is alá tudják támasztani.

Eddig csak szóbeszéd volt, hogy a tinik kezdenek ráunni a Facebook-ra, de most már adatokkal is alá tudják támasztani. Ugyanakkor jogos a kérdés, hogy hova mennek? Hol élik ki közösségi idényüket? A trend az, hogy inkább az okostelefonokra optimalizált közösségi oldalakat szeretik. Ennek köszönhetően a Facebook felhasználó átlagéletkora a 38-41 közötti korosztályra ugrott. Tehát egyre több anyuka és apuka van a Facebookon, ami a fiataloknak egyáltalán nem tetszik.

Az új kedvencek a Kik Messenger, WhatsApp és SnapChat. Szociológiai értelemben teljesen nyilvánvaló az ok. Mivel egyre több a felnőtt és szülő, ők egyre kevesebbet tudnak megosztani magukról nyíltan, pedig pont az önkifejezés az egyik fő oka a közösségi média használatának. Gondolunk csak bele mennyi tiltást és beállítást kell eszközölnünk, ha a főnökünk is az ismerőseink között van. Így már sokkal könnyebb lefordítani a dolgot a fiatalok helyzetére.

Másik indoknak egyébként a sok reklámot jelölték meg, ami egyértelműen a Twitter malmára hajtja a vizet, ott még reklámmentesen csiripelhetünk. Még.

Tekintse meg a teljes infografikát ITT:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!