Multimédia

2012.11.30. 11:33

Ijesztően okos telefonok

Elképesztő, hogy a mobilunk mennyi mindent tud rólunk. Ha belegondolunk abba, hogy ezeket az adatokat feltöri valaki, akkor egyenesen rémisztő!

Elképesztő, hogy a mobilunk mennyi mindent tud rólunk. Ha belegondolunk abba, hogy ezeket az adatokat feltöri valaki, akkor egyenesen rémisztő!Egy átlag felhasználónak talán fel sem tűnik, hogy mobilja éjjel-nappal figyeli őt. A lokáció alapú applikációk nagy mértékben felelősek ezért és amint egy új felmérésből kiderült a tulajdonosok 74%-nak van telepítve ilyen app. A legnépszerűbb a Foursquare, ami nem is csinál titkot belőle, hiszen folyamatosan megoszthatjuk bárkivel, hogy éppen hol járunk. Milyen jól is jön egy ilyen információ annak, aki épp a lakásunkba kíván betörni.

Az okostelefon felhasználók 18%-a ennek ellenért folyamatosan oszt meg ilyen lokációval kapcsolatos dolgokat magáról. A Foursquarenek egyébként 20 millió regisztrált felhasználója van. De a kémkedés nem áll ezen szinten. Az ilyen appok gyakran használják a kamera funkcióit és a mikrofont is. Mindent látnak és hallanak.

A megoldás nagyon egyszerű: megfelelő biztonsági beállítások szükségesek. Ha valaki vágyat érez a helyzetének megosztására, akkor nagyon figyeljen oda, hogy ezeket ki láthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!