haon-sportoldal

2008.09.09. 15:35

A padlóról a mennybe jutott a Hóhér

<p>Hajdúhadház -&#160; Bár hatszor fogott padlót a hajdúhadházi ökölvívó, Nagy "Hóhér" József, de a hetedik menetben ő küldte földre kongói ellenfelét és elnyerte a cirkálósúly bajnoki övét.</p>

Hatszor állt fel a padlóról Nagy „Hóhér” József (19-2-0) a kongói Zack Mwekassával (8-1-0) szemben, de a 7. menetben már ő küldte „számtanórára” ellenfelét, majd egy huszáros rohammal T.K.O.– győzelmet aratva megszerezte a WBF cirkálósúlyú bajnoki címét.

Az elmúlt héten, Dél–Afrikában megrendezett találkozó kapcsán minden szakember a Hóhér hatalmas küzdeni tudását emelte ki.
– Olyan erős volt, hogy a kettős fedezékemet is simán átütötte, de éreztem, boksztudásban nem áll felettem, de a számolásokkal volt jobb nálam, hiszen hatszor voltam padlón – emlékezett vissza a bajnok.
Az öklöző beszámolója szerint a fordulat a 7. menetben következett be az addig erősen egyoldalú csatában, amikor is egy ütésváltás után, az addigi koreográfiát felrúgva, a fekete fiú terült.
– Egy bal–jobbhorog kombinációval sikerült eltalálnom, láttam, hogy meg van fogva. A számolás után a bíró tovább engedte a küzdelmet, én pedig azonnal rámentem. Ütöttem, ahol értem, a mérkőzésvezető pedig beszüntette a meccset.
-T.N.-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!