Most nem menekült a hűtőbe

Campus Fesztivál 2014
Campus Fesztivál 2014 - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – A Campushoz közeli vendéglátóhelyeken jól fogyott az alkohol, a fesztiválozók végig kulturáltan buliztak.

Kisebb-nagyobb mértékben fellendítették a forgalmat a Campus Fesztiválra érkezők – mondták el a Napló érdeklődésére hétfőn nagyerdei boltosok, szállodák és bárok munkatársai. A Nagyerdei Stadionnál múlt szerdától vasárnap hajnalig tartó bulitól távolabb eső közértekben érthetően kevésbé érezték a hatást: az egyik, Piac utcai ABC-ben a DKV-menetjegyek iránti érdeklődés növekedéséről számoltak be. A helyszín közelében található nagy szupermarketben viszont jóval több ásványvíz, üdítő, sör, bor és pékáru fogyott, mint egy átlagos hétköznapon, említették lapunknak.

Pálinka és fagylalt

„A sör, bor és a minőségi pálinkák voltak a legkeresettebbek nálunk, jelentősen nőtt a forgalmunk a fesztivál alatt” – árulta el Kiss Zoltán, egy klub üzletvezetője. A fesztivál idején a vendéglátóhely non-stop nyitvatartással és italkedvezményekkel várta a fiatalokat, akik főként a délutáni időszakban és a nagyobb koncertek után tértek be egy-egy kupicára. Bár a nagyszínpadot közvetlenül a klubbal szemben állították fel, nem okozott gondot a hangzavar: – A teraszunkon ülők is élvezhették a remek koncerteket – jegyzete meg Kiss Zoltán.

Egy szintén közeli, neves étteremben is többen fordultak meg a Campus alatt. Kovács Sándor üzletvezető elmondta, hogy főként az igényes szórakozásra vágyó középkorúak tértek be hozzájuk vacsorára és egy-egy pohár borra az esti bulizás előtt. Jelentős fogyasztást „fagylaltfronton” tapasztalt, valamint arról is beszámolt, hogy a fiatalok kulturáltan szórakoztak, nem volt gond sem a zajjal, és a környezetet is kímélték.

HBN-ME

A teljes cikk a Napló szerdai számában olvasható.