Sport

2008.06.04. 11:38

Két év eltiltást kapott Pettigrew

<p>Két éves eltiltást kapott Antonio Pettigrew, amerikai atléta kedden este, miután két hete beismerte, hogy 1997 és 2001 között doppingolt a versenyeken.</p>

Pettigrew 2000-ben, a sydney-i olimpián aranyérmet szerzett 4x400 méteres váltófutásban. Egykori váltótársa, Michael Johnson kedden jelentette be, hogy Pettigrew doppingolása miatt inkább önként visszaadja aranyérmét.

Pettigrew-t az amerikai doppingellenes ügynökség (USADA) tiltotta el, a két éves büntetés azonban már nem befolyásolja a korábban visszavonult atléta pályafutását, inkább csak figyelmeztetésnek számít. Az ügynökség bejelentette, hogy Pettigrew visszaadja 1997 óta szerzett érmeit, így a sydney-i aranyat is.

Az atléta eredményeit törölni fogják, így az amerikai válogatott várhatóan elveszíti 4x400 méteres váltófutásban elért világrekordját is, amelyet 1998-ban állítottak fel Pettigrew segítségével és azóta sem tudták megdönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!