MON Sziréna

2008.06.30. 10:17

Tanúként hallgatják ki a parkolóőrt

<p>Tanúként hallgatja ki a rendőrség azt a parkolóőrt, aki több társával együtt azt állítja, hogy néhány ellenőr zsebbe kapott pénzért cserébe elnézte, hogy csaknem ezer autós nem vesz parkolójegyet.</p>

Amióta nyilvánosságra hozta az esetet, a férfit állítása szerint többször is életveszélyesen megfenyegették - számolt e az RTL Klub Híradója.

A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft-től kirúgott parkolóőr két hete tálalt ki a sajtónak. A férfi nyolc társával együtt azt állítja: az ellenőrök egy csoportja saját zsebre dolgozott. Napi 500 és 1000 forint közötti összegért cserébe nem kellett parkolójegyet vennie körülbelül ezer autósnak. Duka József és társai azt állítják, a cég vezetősége is tudott a csalássorozatról.

A fix díjat a XIII. és a IX kerület egy részén szedték be. Egy parkolóőr így akár napi 40-50 ezer forintot is kereshetett. A korrupt ellenőröket sosem ellenőrizte a cég.

A rendőrség vesztegetés gyanúja miatt indított nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!