MLSZ – Sipos: a szövetség elment a falig

MLSZ – Sipos: a szövetség elment a falig
© Fotó: Derencsényi István
Budapest, 2015. július 1., szerda (MTI) – A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) “elment a falig” a szurkolói kártya kérdésében azzal, hogy a következő szezontól nem tette kötelezővé a klubok számára annak használatát.

Ezt Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője mondta az M1 aktuális csatornának szerdán arra reagálva, hogy a debreceni ultrák nem sokkal a szövetség döntése után jelezték: továbbra is bojkottálják a mérkőzéseket, mivel a regisztráció miatt tüntetnek, ez pedig továbbra is érvényben van.

“Az MLSZ elment a falig, ameddig törvényileg lehet ebben a kérdésben. Törvény írja elő ugyanis a névre szóló jegyértékesítést, így ez már nem az MLSZ hatásköre” – mondta Sipos Jenő.

Amennyiben Ön a szurkolói kártya miatt maradt távol a stadionoktól, visszatér a lelátóra?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Az MLSZ szerdai közleménye szerint az OTP Bank Liga következő idényében a bajnoki találkozókat szervező klubok hatáskörébe tartozik majd, hogy kötelezővé teszik-e a szurkolói kártya használatát az adott összecsapásra, ugyanakkor az ehhez kapcsolódó integrált jegyértékesítési rendszert a továbbiakban is működtetniük kell.

Az MLSZ elnöksége úgy határozott, hogy ez a módosítás a továbbiakban is érvényben maradhat majd, ha sem a klubokat, sem a szövetséget nem sújtja jelentős fegyelmi büntetéssel az európai (UEFA), vagy a nemzetközi szövetség (FIFA).

– MTI –


MLSZ: Nem lesz kötelező a szurkolói kártya
Az OTP Bank Liga 2015-2016-os versenyévadában a szurkolói kártya kötelezettségének kérdését az MLSZ a szervező klubok hatáskörébe utalja, a válogatott mérkőzések szervezőjeként pedig nem teszi kötelezővé a kártya használatát.