Ügyeleti hírek

2019.06.22. 10:29

Kidőlt fák, elárasztott pincék: így vonult át a vihar Hajdú-Biharon

Rengeteg munkát adott a megye tűzoltóinak a pénteki időjárás. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Fotó: illusztráció, Napló-archív

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi pénteken délelőtt az M3-as autópályán, Hajdúnánás közelében. A helyszínen a hajdúnánási hivatásos tűzoltók áramtalanították a sérült járművet.

Fakidőléshez riasztották a tűzoltókat tegnap délelőtt Egyeken, a Fő utcában. Az egyeki önkormányzati tűzoltók láncfűrész segítségével eltávolították a kerítésre és az útra is ráborult fát.

Sok munkát adott a megye tűzoltóinak a pénteken kora délután lezajlott vihar. Kidőlt fák és leszakadt faágak miatt avatkoztak be a debreceni tűzoltók Apafán, a vasútállomás közelében és Debrecenben, a Gáspárkert utcában. Láncfűrészektől volt zajos tegnap délután Hajdúböszörményben a Hadházi utca és a Veress Géza utca is. Utóbbi helyen egy személygépkocsira borult egy kiszáradt fa, melynek egy része fennakadt a villany- és távközlési vezetéken is. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével távolították el a növényt. Este Debrecenbe, a Platán utcába riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat, ahol egy tizennyolc méteres fa veszélyesen megdőlt. A tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső több helyen pincéket árasztott el, emiatt a megye számos pontján szivattyúztak a hajdú-bihari tűzoltók. Hajdúböszörményben, a Rákóczi utcában egy családi ház pincéjében állt húsz centiméter magasan a víz, itt a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók avatkoztak be. A debreceni hivatásos tűzoltókat Debrecenbe, a Mezőgazdász utcába riasztották, ahol egy családi ház pincéjében nagy mennyiségű víz gyűlt össze ingóságokat is veszélyeztetve. Debrecenben, a Tormay Béla utcában további két ingatlan, a Kaptár utcában pedig egy családi ház alagsorát öntötte el a csapadékvíz. A tűzoltók minden esetben szivattyúk segítségével távolították el az összegyűlt csapadékvizet.

Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában