Vádemelés

2020.04.29. 09:23

Kinőtt cipője miatt bántalmazhatta gyermekét egy debreceni anya

A Debreceni Járási Ügyészség vádat emelt egy debreceni anya ellen, aki megverte gyermekét, mert a kiskorú nem akarta felvenni a cipőjét – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott debreceni lakásán egyedül neveli két kiskorú gyermekét. Az asszony és a tizenegy éves sértett 2019. március 27-én reggel iskolába készülődtek. Indulás előtt az anya kérte a gyermeket, hogy vegye fel a cipőjét, azonban ezt a kiskorú nem teljesítette, mivel kinőtte a cipőt, ami emiatt szorította a lábát. Többszöri kérlelést követően a vádlott elveszítette a türelmét, és kézzel meglökte a gyermeket, aki ennek következtében elesett, majd a padlóba ütötte a bal kezét. Ezután a vádlott felkapta az egyik cipőt és azt nekidobta a gyermeknek, ami a sértettet az arcán találta el. Az anya mindezek után dühében puszta kézzel többször is megütötte a sértett jobb lábszárát – olvasható a főügyész közleményében.

A vádlott bántalmazása következtében a sértettnek a kezén nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése keletkezett. A hatályos büntetőjogi rendelkezés értelmében a tizenegy éves gyermek védekezésre képtelen személynek minősül – írja a közlemény.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára és rendelje el a pártfogó felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában