Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.03.20. 12:58

Nyitva van az Ügyfélkapu - tájékozódás okmányilag

<p>Nyíregyháza - Dr. Gál György, a nyíregyházi okmányiroda vezetője leszögezte, számukra a legfontosabb az elégedett ügyfél, a gyors, pontos munkavégzés.</p>

A napokban több hír is szólt az okmányiroda munkájáról, voltak akik nehezményezték-dolgavégezetlenül távoztak.

Dr. Gál György, a nyíregyházi okmányiroda vezetője leszögezte, számukra a legfontosabb az elégedett ügyfél, a gyors, pontos munkavégzés. Ám mivel a legtöbb feladat a megyeszékhely okmányirodájára hárul - vannak ügyek, amelyeket csak itt lehet elintézni, sok az ingázó, az iskolás is - így adódik, hogy olykor nagyobb a sor, mint a vidéki okmányirodákban. A mutatókat összevetve a munka mennyiségét is tekintve országos szinten a 10. helyen állnak, a megyei ügyintézések egynegyede Nyíregyházán történik.

Az irodavezető cáfolta azt a hírt, miszerint hetekkel későbbre tudnak csak időpontot adni. A személyi igazolványok cseréjére ugyan várni kell néha, de most is el lehet intézni egy héten belül, a vezetői engedélyekkel kapcsolatos ügyintézés és az útlevélcsere ettől is sokkal gyorsabb. Dr. Gál György hozzátette, sokat segíthetnének az ügyfelek azzal, hogy ha nem tudnak eljönni a sorszámon szereplő időpontban az irodára, akkor jeleznék ezt, mert így annak, aki szeretné tényleg elintézni a dolgát, nem marad időpont. Internettel rendelkezőknek hasznos lehet megpróbálkozni az elektronikus ügyintézéssel, a www.magyarorszag.hu honlapon lehetőség nyílik az Ügyfélkapuba való bejelentkezésre s tájékozódásra. Az okmányiroda munkájáról hamarosan részletesen is beszámolunk.

- Pók Viktória -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!