Minden kezdet nehéz, lesznek ettől jobbak is

Supka Attila
Supka Attila - © Fotó: Égerházi Péter
Debrecen – A cserejátékosok, Mertens és Fellaini mentették meg a belga válogatottat.

A Belgium–Algéria találkozót Supka Attila, korábbi élvonalbeli labdarúgó, a DVSC-vel kétszeres magyar bajnok, a Honvéddal kupagyőztes edző értékelte.
– Azt hittem, a belgák sokkal kezdeményezőbbek lesznek, de a zárt, kemény védekezésnek nem találták az ellenszerét. Igaz, hogy náluk volt többet a labda, de csak tologatták a játékszert, nem volt elég mozgás a játékukban. Problémát jelentett, hogy Lukaku, akire a támadásaik ki vannak hegyezve, nem tudott jó teljesítményt nyújtani, de a játékmester, Hazard is gyenge napot fogott ki. Ráadásul egy buta hibából büntetőt kaptak, amit értékesített Algéria – fogalmazott Supka Attila.

A szakember kiemelte, a belgáknak az hozta meg a sikert, hogy a cserék jól szálltak be a játékba. – Mertens és Fellaini pályára lépésével már voltak lehetőségeik az európaiaknak, az afrikaiak védekezése fellazult, amit két gyors akcióval meg is toroltak a belgák. Minden kezdet nehéz, ezért biztos vagyok benne, hogy a Vörös Ördögök ettől többre képesek. Amennyiben csak a sztárjátékosaikat vesszük alapul, még meglepetést is okozhatnak, akár a kieséses szakaszban is – vélekedett a többek között Zalaegerszegen, a ciprusi Néa Szalamínánál és a Pécsnél is dolgozó tréner, aki jelenleg a Sopron szakmai igazgatója.

ÉKN-BN