„Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, ha az íze jó”

„Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, ha az íze jó”
© Fotó: Pixabay
Debrecen – Most kiderül, olvasóink szerint milyen a jó görögdinnye.

Kiss Orsolya, édesanya

ko

Édes, lédús és kemény, nem kásás. Vásárlásnál figyelek arra, hogy jó legyen az illata, amikor elmész mellette és megcsapja az orrodat, az a jó dinnye. Nem visszük el egészben, mert az sok egyszerre, az a jó, ha gyorsan, frissen elfogy.

Rostás Anikó, vendéglátó

ra

Édes és kész. Spontán választok, amelyik megtetszik. Egészben szoktuk megvenni a 7-8 kilós dinnyét. Én még akkor vettem a pici lányomnak, amikor 500 forint volt kilója, de megvettem, magyar dinnye volt és nagyon finom.

Szedlják János, kamionsofőr

szj

Szerintem édes és mag nélküli a jó dinnye. A hevesi dinnyét szerettem a legjobban mindig, annak van egy különleges íze. De mostanában nem is igazán ettem dinnyét. Ha veszek, inkább a piacról, mint nagyáruházból.

Pamper Dóra, service delivery maganer

pd

A legjobb lenne, ha nem lenne benne mag. Szerintem a jó dinnyében nagyon kevés a mag, a gyümölcs lédús, édes és nem kásás. Mindegy, hogy kicsi vagy nagy a dinnye, ha az íze jó. Én csak piacról szeretem venni.

HBN|Fotók: Molnár Péter


Anna és Luca nem aprózzák el, szívesen csemegézik a piros húsú gyümölcsöt
Debrecen - Kétszáz forint körül van a dinnye ára kilónként, de lesz még olcsóbb is. Három hete tart a dinnyeszezon, a nyár slágergyümölcsét – kis túlzással – majdnem minden sarkon beszerezhetjük. Az árusokat eddigi tapasztalataikról kérdeztük. Van, aki kopogtatja a dinnyét, akad olyan, aki sza...