Helyi közélet

2015.04.10. 14:31

Döntőbe repült a debreceni egyetemista

Debrecen - A salzburgi repülőtéren mérkőznek meg a Red Bull Paper Wings döntősei, köztük Sándor Attila, a Debreceni Egyetem hallgatója.

Debrecen - A salzburgi repülőtéren mérkőznek meg a Red Bull Paper Wings döntősei, köztük Sándor Attila, a Debreceni Egyetem hallgatója.

Légi akrobatika kategóriában a Debreceni Egyetem kommunikáció mesterszakos hallgatójának papírrepülője győzött a Red Bull által szervezett különleges versenyen. A selejtezőket négy kontinens nyolcvan országában több tízezer „pilóta” részvételével tartották az elmúlt hetekben, köztük hazánk több felsőoktatási intézményében. A Debreceni Egyetemen március 24-én próbálhatták ki ügyességüket az alkalmi pilóták.

Az április 8-i budapesti döntőn három kategóriában hirdették ki a nyerteseket. A leghosszabb távolságot – 22,78 métert – Szép Pál repülője tette meg, a legtovább – 4,06 másodpercig – Dunavölgyi Dávid gépe tartózkodott a levegőben, míg légi akrobatika kategóriában Sándor Attila spirál alakban röptetett és szaltóval földet érő papírrepülőjének mutatványával kápráztatta el a zsűrit.

A fiatal bölcsész elárulta, hogy körülbelül hét perc alatt hajtogatta meg a szerencsehozó repülőt, ám a döntőre egyedi géppel készül, amely Magyarország illetve Debrecen színeiben és motívumaiban pompázik majd. A legjobb papírrepülő-hajtogatók Salzburgban, a Hangár 7-ben mérik össze tudásukat május 8-án a világbajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában