Megütötte és megfenyegette feleségét a görbeházi férfi

Akt.:
Görbeháza – A rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a gyanúsított ellen, aki Görbeházán megütötte és fenyegette feleségét.

A nyomozás adatai alapján 2013. január 24-én 16 óra körüli időben egy görbeházi családi házban egy férfi szóváltásba keveredett feleségével, akit a veszekedés közben megrángatott, majd ököllel arcon ütött. Az asszony segítségére a lánya sietett, akit a férfi ellökött. A tettes megfenyegette a nőt, hogy ha szólni mer a rendőrségnek, akkor éjszaka megöli őt és a gyermeket. A sértett félt attól, hogy férje – akivel válófélben voltak – beváltja életveszélyes fenyegetését, ezért telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét. A járőrök a jelzést követően azonnal a megadott címre mentek, ahol a bántalmazót igazoltatták, majd előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra, ahol ideiglenes távoltartó határozatot hoztak vele szemben, továbbá a nyomozók D. S.-t gyanúsítottként hallgatták ki.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság az 58 éves helyi lakossal szemben zaklatás bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi orvosszakértő bevonásával – folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –