Megújul a rehabilitáció a Kenézyben

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – A kórház egyik legrégebbi épületének korszerűsítése jövő őszre készül el.

A felújítás után európai színvonalúvá válik az ellátás a Kenézy kórház rehabilitációs osztályán, ahol különböző eredetű mozgásszervi problémákkal küzdő betegeket kezelnek – ismertette Dr. Lampé Zsolt, a kórház főigazgatója a projektindító tájékoztatón. Mint elhangzott, az intézmény egyik legrégebbi épületére ráfér a korszerűsítés, utoljára a 90-es évek elején dolgoztak ott építők.

Dr. Harsányi Zsolt osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy a régió határain is túlnyúlva potenciálisan több mint egymillió ember ellátása tartozik hozzájuk. Az osztályon 110 ágy található.

Az Európai Uniótól kapott 621 millió forintból a következő egy évben 3831 négyzetméternyi terület újul meg. Kicserélik az ajtókat, az ablakokat, szigetelnek, rendbe hozzák a vizes blokkokat, az elektromos hálózatokat. Olyan épületrészeket is beépítenek amelyeket eddig nem használtak. Megnyitják az eddig bezárt Bartók Béla úti bejáratot. A jelenleg csak részben akadálymentes ház minden részét akadálymentesítik.

A rekonstrukció végén új orvosi műszereket, a gyógytornához szükséges eszközöket szereznek be. A dolgozók munkakörülményei jelentősen javulnak. A nővérek, betegszállítók munkáját például elektromosan emelhető ágyak fogják segíteni. A segédeszközök használatának gyakorlására mind bel, mind kültéren lesz lehetőség. Az elektroterápiás részt szintén fejlesztik.

Olyan tevékenységekkel is tudnak majd foglalkozni, amelyeket eddig helyhiány miatt nem végeztek. Így nappali kórházat és sportrehabilitációs részleget alakítanak ki.

Növekszik az ellátó kapacitás, nyolc új munkahely jön létre, egy orvos és hét szakdolgozó felvételét tervezik a Kenézy Gyula Kórház Rehabilitációs Osztályára.

HBN-OCs


Cikkünkhöz Facebookon szólhat hozzá: