Helyi közélet

2008.05.01. 08:37

Bemutatkozás Brüsszelben?

<p>Dobolyi Alexandra képviselő híd lehet a Sárrét és az Európai Unió között. Az ismertség, a kapcsolatok kialakítása miatt fontos esemény minden bizonnyal Hajdú-Biharnak adatik meg másodjára, várhatóan 2009. első negyedévében.</p>

Hajdú-Bihar megyének az Európai Unió központjában, Brüsszelben való bemutatkozását kezdeményezi Csontos János, a Sárrét országgyűlési képviselője - jelentette be maga a képviselő a szerdai sajtótájékoztatóján, amelyet abból az alkalomból tartott, hogy a Sárréten járt Dobolyi Alexandra, hazánk egyik európai uniós parlamenti képviselője.
A képviselő asszony, aki egyebek mellett felelős az Észak-Alföld, Borsod-Abaúj-Zemplén megye uniós képviseletéért is, a Sárréten tett bemutatkozó, tájékozódó látogatása alkalmával megemlítette, hogy a magyar megyék közül eddig csupán Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mutatkozott be Brüsszelben. Az ismertség, a kapcsolatok kialakítása miatt fontos esemény minden bizonnyal Hajdú-Biharnak adatik meg másodjára, várhatóan 2009. első negyedévében.
Dobolyi Alexandra a jövőben várhatóan havonta látogat el Püspökladányba, hogy a régió, valamint a Sárrét fejlődése szempontjából fontos információkat hozzon Brüsszelből, illetve tájékozódjon a problémákról. Ezúttal Kabán vizitált, ahol gazdasági ügyekről és az iskola helyzetéről tárgyalt. Püspökladányban iskolaigazgatóknak beszélt az uniós tantermek létesítéséről, valamint arról, hogy miként lehetne megtartani a térségben is az Európai Unió által március 17-ei dátummal meghirdetett úgynevezett tavasznapot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában