Sport

2015.07.06. 14:39

Nyolchetes felkészülés vár a lokista lányokra

Debrecen - Sopronyi Anett igazoltan távol, míg Lajtos Nóra rehabilitáció miatt nem készül a csapattal.

Debrecen - Sopronyi Anett igazoltan távol, míg Lajtos Nóra rehabilitáció miatt nem készül a csapattal.

Bár éppen a napokban tetőzik a hőség hazánkban, a debreceni kézis lányoknak véget ért a vakáció, a vízparti napozás helyett komoly munka vár a DVSC-TVP-Aquaticum csapatára. A gárda felkészüléséről Köstner Vilmos szakmai igazgató számolt be a Naplónak.

Újvárosi edzőtábor

– Hétfőn és kedden orvosi vizsgálatok várnak a játékosokra, majd szerdától már edzésen izzadnak a lányok. A szokásoknak megfelelően nyolchetes felkészülést irányoztunk elő a szeptember 2-án kezdődő bajnokságig. Az erőgyűjtés során július 20-tól 25-ig Balmazújvárosban lesz edzőtábor, ahol napi három tréning lesz a program. Ezután következik az az időszak, amikor 11 edzőmeccset játszik majd az alakulat – mondta a kiváló szakember, aki azt is elárulta, 19 játékos alkotja a keretet, melyből tucatnyian saját nevelésű kézilabdázók, s mindössze három légióst alkalmaz a klub. Köstner Vilmos hozzátette, Sopronyi Anett a közelmúltban férjhez ment, s jelenleg nászúton van, ezért majd a jövő héten csatlakozik a gárdához.

Erősödik a kapus

A DVSC keretéhez tartozik Lajtos Nóra is, aki jelenleg szintén nem tud a csapattal készülni. – Több hetes hercehurca után kiderült, belső keresztszalag szakadásom volt, amit végül április 8-án megműtöttek Székesfehérváron. Az első hónapnyi fekvést és mankózást átvészelve kezdődött a gyógytorna, most pedig a rehabilitációs munka vár rám – nyilatkozta a Naplónak a piros-fehérek kapusa.

– Mivel eddig nem volt problémám és a komoly fájdalmak elkerültek, bízom benne, minden a legideálisabban alakul a folytatásban is. A műtött térdem jól bírja a kiképzést, remélem, olyan lesz, vagy mint jobb, mint régen – mondta mosolyogva a Norcos becenévre hallgató kézis, majd hozzátette, nem akarja siettetni a visszatérést, novemberben úgyis zárul az őszi idény, ezért arra összpontosít, hogy a tavaszi rajtra, azaz januárra teljes értékű játékos legyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!