Megrögzött zaklatót vett őrizetbe a rendőrség

Debrecen – A debreceni rendőrök távoltartást rendeltek el a volt élettársát zaklató férfival szemben, mivel azonban azt is megszegte, így szabálysértési őrizetbe vették.

A Debreceni Rendőrkapitányság zaklatás, rongálás, garázdaság és könnyű testi sértés megalapozott gyanúja miatt nyomozást folytat B. Sándor helyi lakossal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. február 4-én 17 óra körüli időben Debrecenben, a Csapó utcai bevásárlóközpont játszóházában B. Sándor minden előzetes szóváltás nélkül megütötte volt élettársát, majd távozott a helyszínről. Ezt követően aznap este fél 11 körül megjelent a 32 éves nő debreceni, Arany János utcai háza előtt, ahol betörte az egyik ablaküveget és be akart jutni a lakásba. A megrémült nő telefonon kért segítséget a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságtól, amit a férfi meghallott, ezért elmenekült.

A bejelentést követően a rendőrök adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd a Külső vásártéren elfogták a 33 éves helyi férfit, akit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállítottak a városi rendőrkapitányságra. A sértett előterjesztette magánindítványát a férfi ellen, akit a nyomozók gyanúsítottként kihallgattak.

A nő 2015. február 17-én 12 órakor ismét bejelentést tett a Debreceni Rendőrkapitányságon arról, hogy volt élettársa őt továbbra is személyesen és telefonon is zaklatja.

A rendőrök 14 óra 50 perckor otthonából állították elő B. Sándort, akit a nyomozók a történtekről kihallgattak. Ezt követően szabadon távozhatott. A sértett kérésére a Debreceni Rendőrkapitányság ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a férfival szemben.

A férfi aznap 22 óra 15 perckor újra megjelent a nő lakásánál és megpróbált bebújni a korábban betört ablakon, de a n észrevette és ismét a rendőrség segítségét kérte. B. Sándor ezt meghallva elszaladt. A férfi később ismét visszatért a sértett lakásához és ház falát kővel dobálta meg, majd távozott. Másnap reggel a nő iskolába vitte gyermekét, amikor volt élettársa a Ságvári utcán kiabálni kezdett vele, ezért újra tárcsázta a rendőrséget.

A rendőrök elfogták 33 éves férfit, akit távoltartó határozat szabályainak megszegése miatt előállítottak a városi rendőrkapitányságra, ott pedig meghallgatását követően szabálysértési őrizetbe vették. A helyi lakos 72 órán belül bíróság elé áll.

– police.hu –