Megkérdeztük: Ön szerint kell-e tartani a hazánkba érkező menekültektől?

Megkérdeztük: Ön szerint kell-e tartani a hazánkba érkező menekültektől?
Megkérdeztük: Ön szerint kell-e tartani a hazánkba érkező menekültektől?
Debrecen – Olvasóinkat ezúttal arról faggattuk, hogy érdemes-e félteni hazánkat az ideérkező menekültektől.

– Napközben nem hiszem, hogy különösebben tartani kellene a menekültektől, este viszont jobb nem találkozni velük. Sajnos úgy látom, egyre többen érkeznek Debrecenbe is – nyilatkozta lapunknak Babits László.

Bánki Zsófia azt tapasztalja, sok menekült csapatban járkál a városban, különösen a menekülttábor környékén, ezért igenis tartani kell tőlük, mert, mint mondta, veszélyesek lehetnek.

– Rengeteg menekült érkezik az országba, legtöbbjük a zöldhatáron keresztül. Tartani kell tőlük, mert más kultúrából érkeznek, más szabályok szerint élnek. Mindemellett az eltartásuk is sok pénzbe kerül – vélekedett Molnár Norbert.

Tóth Nikolett legtöbbször a vonaton utazáskor érzékeli a menekültek jelenlétét. Mint mondta, legtöbbjük agresszív és udvariatlan.

– Nem gondolom, hogy tartani kellene tőlük, hiszen azért jönnek Magyarországra, hogy biztonságban legyenek, nem azért, hogy bajt okozzanak – válaszolta Bogács Regina.

Jurás Gergő szerint viszont kell tőlük félni. Úgy gondolja, a menekülttáborok környékén nagyobb rendőri jelenlétre lenne szükség. Megjegyezte, a gazdaságra is kedvezőtlen hatással vannak, mert sokba kerül eltartani őket.

HBN | Fotók: Molnár Péter


A többségük tanulni jön
Debrecen – A hozzánk érkező idegen állampolgárok általában nem Magyarországon akarnak letelepedni