Helyi közélet

2015.07.31. 12:36

A parlagfű pollenje idén egy kicsit „késik”

Hajdú-Bihar - Egyelőre nem okoznak különösebb problémát a levegőben lévő pollenek, lényegében csak a kültéri allergén gombák spóraszáma magas – tájékoztat a tisztiorvosi szolgálat Országos Közegészségügyi Központja a 31. heti mérési adatokat összesítve.

Hajdú-Bihar - Egyelőre nem okoznak különösebb problémát a levegőben lévő pollenek, lényegében csak a kültéri allergén gombák spóraszáma magas – tájékoztat a tisztiorvosi szolgálat Országos Közegészségügyi Központja a 31. heti mérési adatokat összesítve. A kenderfélék, a pillangósvirágúak, a pázsitfüvek, a libatopfélék és az útifű pollenkoncentrációja jellemzően alacsony. A csalánféléké általában alacsony-közepes koncentrációban van jelen, és a parlagfűé is csak minimális mértékben mutatható ki, utóbbi azonban – elsősorban az Alföldön – a következő néhány napban már elérheti a tüneteket okozó szintet – írják.

– A korábbi évek adatai alapján a parlagfű pollenjének légkörben való megjelenése általában a 29-30. hétre tehető, de ez évben a 29. héten a debreceni mintában még nem volt kimutatható – tudtuk meg dr. Fodor Máriától, a megyei tisztifőorvostól. (Térségünkre vonatkozóan a 30-31. hét adatai még nem állnak a Népegészségügyi Főosztály rendelkezésére.)

HBN​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában