Megkérdeztük: Milyen idénymunkát vállalna nyáron?

Megkérdeztük: Milyen idénymunkát vállalna nyáron?
Megkérdeztük: Milyen idénymunkát vállalna nyáron?
Debrecen – Nézzük, olvasóink vállalnak-e a nyáron valamilyen szünidei munkát.

– Szívesen dolgoznék strandon, ahol az öltözőket vagy a medencében lévő fürdőzőket kellene felügyelni. A kertészeti munka viszont távol áll tőlem, ezért például gyümölcsszedést nem vállalnék – nyilatkozta lapunknak Tamás Alexandra.

Szentkirályi Dorottya fagylaltot árulna egy cukrászdában nyári munkaként. Megjegyezte, a szabadban végzett munka távol áll tőle, ezért nem dolgozna kertészetben.

– Nyaranta önkéntes alapon szoktam gyümölcsöt szedni, de idénymunkaként vállalnék esetleg szórólap-, vagy újságkihordást – válaszolta kérdésünkre Muzsnay András.

Pajkos Janka leginkább uszodamesterként, vagy betanított gyári munkásként dolgozna szezonálisan. Mint mondta, lényeg, hogy fedett helyen dolgozzon és ne a tűző napon.

– Tavaly nyáron málnát szedtem idénymunka gyanánt. Nem volt túl kellemes élmény, mert nagyon melegben kellett dolgozni, ezért az idei szezonban inkább kihagyom – mondta el tapasztalatait Kustár Dániel.

Szilágyi Balázs ugyancsak a nagy meleg miatt nem vállalna kertészeti munkát. Kiemelte, leginkább egy gyógyszertárban szeretne munkát vállalni, mint kisegítő.

HBN|Fotók: Matey István
hirdetés