Sport

2014.03.25. 19:43

Misics eltiltását felfüggesztették, Vindisch Ferencnek marad a hat hónap

Debrecen - A Magyar Vízilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottsága kedden délután írásban tájékoztatta a Fegyelmi Bizottság döntéséről a DVSE Szasa Misics, és Vindisch Ferenc eltiltásának ügyében benyújtott jogorvoslati kérelmének kapcsán.

Debrecen - A Magyar Vízilabda Szövetség Fellebbviteli Bizottsága kedden délután írásban tájékoztatta a Fegyelmi Bizottság döntéséről a DVSE Szasa Misics, és Vindisch Ferenc eltiltásának ügyében benyújtott jogorvoslati kérelmének kapcsán.Amint arról nemrégiben beszámoltunk, a cívisvárosi győzelemmel véget érő Debrecen - Vasas OB I-es mérkőzésen történtek miatt Vindisch Ferenc azonnal végrehajtandó, minden bajnoki és kupamérkőzést érintő, hat hónapos eltiltást kapott. A határozat értelmében társa, Szasa Misics három találkozón nem szerepelhet, a világbajnoki ezüstérmes, montenegrói válogatott játékos esetében azonban nem lépett azonnal életbe az eltiltás. A Sportfegyelmi Bizottság március 7-én meghozott döntése ellen a DVSE jogorvoslati kérelmet nyújtott be.

A kedden kézhez kapott határozat értelmében a bizottság Vindisch Ferenc minden bajnoki és kupamérkőzésen való versenyzéstől hat hónapra szóló eltiltását helybenhagyta. Míg Szasa Misicset három, soron következő bajnoki- vagy kupamérkőzésen a versenyzéstől eltiltotta, ám annak végrehajtását a 2013/2014. évi OB I-es bajnokság végéig felfüggesztette annak érdekében, hogy a fegyelmi vétséget elkövető játékost a hasonló fegyelmi vétségek elkövetésétől visszatartsa. A határozat ellen fellebbezésnek helye nincs.

Ez azt jelenti, hogy Misics hétvégén vízbe szállhat Egerben, a bajnoki címvédő otthonában, Vindisch Ferencre azonban fél évig nem számíthat a DVSE vezetőedzője, Varga Tamás.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!