Megállt, kiszállt és rúgott

Megállt, kiszállt és rúgott
© Fotó: police.hu
Debrecen – A bíróság elé áll annak a gépjárműnek a sofőrje, aki a gyanú szerint azért támadt meg egy gyalogost Debrecenben, mert integetett neki, hogy lassítson.


A Debreceni Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást V. Jánossal szemben. A nyomozás adatai szerint 2015. április 20-án 15 óra 30 perc körüli időben egy BMW típusú személyautó közlekedett Debrecenben, a Martonfalvi utcában, amikor az út mellett egy gyalogos integetéssel azt jelezte a gépjárművezetőnek, hogy lassítson, mert szerinte túl gyorsan halad. A sofőr ezt meglátta, az autójával megfordult és visszahajtott az őt számon kérő, gyalogosan közlekedő 18 éves fiúhoz.

A férfi kiszállt a járműből és többször megrúgta a sértettet, aki a nála lévő táskáját maga elé tartotta, így próbált védekezni, majd a támadó a helyszínről gépkocsijával elhajtott. Az esetről történt bejelentést követően a Készenléti Rendőrség járőrei a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 28 éves férfit előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra. A nyomozók V. Jánost gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A Debreceni Rendőrkapitányság a helyi lakossal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés