Helyi közélet

2014.05.15. 08:07

Bekamerázott közteresek

Debrecen - Okostelefonnal videóra vehetik a szabálysértéseket a közterület-felügyelők.

Debrecen - Okostelefonnal videóra vehetik a szabálysértéseket a közterület-felügyelők.Minikamerákat helyeznek el a budapesti közterület-felügyelők ruháján, hogy egyértelműbb lehessen az általuk felderített jogsértések bizonyítása.

Megkérdeztük, hogy a Debreceni Közterülefelügyeletnél terveznek-e ilyen megoldást? Mint megtudtuk, mind 31 munkatársuknál van okostelefon, így amennyiben vitás szituáció alakul ki, vagy inzultálják őket, használják a mobil kamerát. A törvény értelmében, gépjármű elszállításnál és kerékbilincselésnél kötelező videóval is dokumentálni a történéseket.

A felügyelet hatósági osztályának vezetője azt is elmondta, hogy a múlt hét végi nagyvásár kapcsán a közeli Egyetem sugárúton 9 autóst büntettek meg azért, mert nem vették figyelembe az ideiglenesen kihelyezett megállni tilos táblákat. 15 gépjárművet el is szállítottak. Arról, hogy megtiltják a parkolást a hét elejétől szórólapokon is tájékoztatták a helyieket.

Mint Tőzsér Gyula elmondta: az Egyetem sugárúton vásár idején azért nem lehet a szélső sávban megállni, mert az hivatott a Böszörményi út hatalmas forgalmát levezetni.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában