Márton Anita nagyszerű eredménnyel kezdte a szabadtéri szezont

Budapest/Podgorica – Az olimpiai bronzérmes Márton Anita kiváló, 19,63 méteres – világranglista-első – eredménnyel győzött a montenegrói nemzetközi súlylökőviadalon.

A 28 éves magyar klasszis az MTI-nek elmondta, hogy a vasárnapi volt a jubileumi tizedik verseny Podgoricában, ahol ezt megelőzően szokásához híven ezúttal is két hétig edzőtáborozott.

Márton elképesztő sorozatot produkált. Első, 17,77 méteres kísérlete után ugyanis másodikra 18,68-at, harmadikra pedig 19,11-et ért el, s már ezzel a lökésével megjavította az általa tartott, 18,84-es versenycsúcsot. A folytatásban 18,51 méter következett, ötödikre pedig 19,46, legjobbját, a 19,63 métert – a tőle megszokott módon – utolsóra érte el. A mostani eredményéről mindent elárul, hogy ennél csak egyszer, a riói olimpiai döntő hatodik sorozatában ért el jobbat, amikor 19,87 méterig repítette a súlygolyót.

“A fedett szezon után volt egy versenyem szabadtéren, a dobó Európa Kupa, rögtön az Európa-bajnokság után, de gyakorlatilag ez volt a nyári szezon első versenye” – nyilatkozott a szegedi nehézatléta. – “Nagyon jól sikerült az edzőtábor. Mindent maximálisan sikerült elvégezni, amit az edzőm eltervezett. Ez a kezdés több mint bíztató, hiszen háromszor löktem 19 méter felett, ráadásul életem második legjobb eredményével győztem, és még csak a szezon elején vagyunk, nemrég fejeztük be az alapozást.”

A márciusban fedett Eb-címét megvédő Márton Anita legközelebb hétfőn, Bariban lép dobókörbe, majd május 5-én a dohai, május 13-án pedig a sanghaji Gyémánt Liga-viadalon vesz részt.

– MTI –Sporthírek