Magyarország

2016.12.02. 12:04

Mégsem öngyilkos lett?

Bécs, Siófok - Osztrák YouTube-sztár holttestére bukkantak a nyáron Siófokon, a magyar rendőrség öngyilkossággal zárta le a nyomozást.

Bécs, Siófok - Osztrák YouTube-sztár holttestére bukkantak a nyáron Siófokon, a magyar rendőrség öngyilkossággal zárta le a nyomozást.

Könnyen lehet, hogy mégsem öngyilkos lett az az osztrák fiatal, akinek holttestét a nyáron a vasúti síneken találták meg a Siófokhoz tartozó Szabadifürdőnél. A 19 éves Vlad S. Bécs egyik ismert gördeszkása volt, a YouTube-ra felrakott bravúros bemutatóival kereste kenyerét, mígnem augusztusban egy Balaton-parti fesztiválra utazott Magyarországra, ahol aztán életét vesztette.

A boncolás alkalmával komoly, a gázolás okozta sérüléseket mutattak ki testén. A Heute osztrák bulvárlap online kiadása szerint – amely a magyarországi boncolást és a vizsgálatot is felületesnek minősíti – öngyilkossággal zárták le az ügyet.

A kétségbeesett édesanyja, aki Ukrajnából vándorolt Bécsbe, viszont nem nyugodott bele a vizsgálat eredményébe. Magyarországra utazott, de heteken át csak elutasításba ütközött a hatóságoknál. Végül egy bécsi magánnyomozó, Karl Schopf és egy igazságügyi orvosszakértő segített neki. Az ügyben fordulatot végül az újabb boncolás hozott: eszerint Vladot valószínűleg elkábították, de bizonyosan agyonverték. A tettes ezt követően fektethette a holttestet a sínekre. Az ügyben már a bécsi ügyészség nyomoz, gyilkossági kísérlet miatt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!