Sport

2012.10.10. 13:17

DEAC - Közel álltak a sikerhez

Röplabda - Az első és a második összecsapásukon is megnehezítették ellenfeleik dolgát a debreceniek.

Röplabda - Az első és a második összecsapásukon is megnehezítették ellenfeleik dolgát a debreceniek.

Helyenként biztató játékot mutattak, mégis vereséget szenvedtek a DEAC NB I-es férfi röplabdázói az elmúlt két bajnoki mérkőzésen. Az első hazai derbi során a Dág együttesével csapatk össze a debreceniek. A cívisvárosiak közül mindössze Tóth Dániel és Gercsák István maradt a csapatban, Balku Bálint, Leiszt Máté és Orosz István neveit hiába keressük a mostani összeállításban. Ha ehhez hozzávesszük még a nemrégiben távozó Nagy Mártont, Berkes Zoltánt, Puskás Gergelyt, Takács Ákost, Való Tibort (és a sort még lehetne folytatni), akkor elmondhatjuk, hogy jelentősen megváltozott a csapat.

Többször vezettek

A jelentős átalakulás ellenére a fiatal csapat fel tudta venni a versenyt a tavalyi negyedik dágiakkal, sőt két játszmában is esélyük volt a szettgyőzelemre. Bár a mérkőzés elején feltűnő volt, hogy a vendégek sokkal jobban nyitottak, kevesebb hibával fogadtak nyitást és támadásaikat is nagyobb százalékban fejezték be ponttal, az egyetemisták fokozatosan feljöttek, sőt már 19:15-re is vezettek. A második játékrészben csak egy csapat volt a pályán, a hazaiak többször meggondolatlanul, idegesen játszottak. A harmadik szettre kettőt is cserélt Fodor mester és a még az előzőnél is fiatalabb gárda néhol hibákat ejtve, de végig lelkesen és bátran küzdött. A vendégek azonban higgadt játékkal ekkor is fordítani tudtak.

Felvették a versenyt

A második fordulóban Dunaújvárosban játszottak az egyetemisták, ahol a listavezető ellen kellett helytállniuk. Az első két játszmában papírforma eredmény született, a játék minden elemében erősebb és pontosabb volt a Tomanóczy-gárda, csak elvétve születtek debreceni pontok. A harmadik szettben azonban sokáig az egyetemisták vezettek, és ismét közel álltak a részgyőzelemhez. A veretlen Dunaferr csak a legvégén tudott fordítani, úgy hogy a kettő pont különbséget csak 26-nál tudta realizálni.

A DEAC legközelebb október 14-én (vasárnap) 17 órakor a jelenleg a tabella második helyén álló MAFC-BME MAPEI együttesét fogadja az Agrártudományi Egyetem csarnokában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!