Magyarország

2018.08.17. 19:08

Megvan az új rekord: 326-an ropták egyszerre a Mikepércsi csárdást!

Debrecen - A Debreceni Virágkarnevál megálmodója születésének 90. halálának 25. évfordulójára tisztelegtek ezzel a rendezvénnyel.

Debrecen - A Debreceni Virágkarnevál megálmodója születésének 90. halálának 25. évfordulójára tisztelegtek ezzel a rendezvénnyel.

Több száz táncos készült arra, hogy Béres András legendás, 1950-ben született koreográfiáját, a Mikepércsi csárdást egyszerre táncolva Guinness-rekordot állítsanak fel „tömegszerű csárdás” kategóriában pénteken délután. Ezzel a debreceni Kossuth téren is kezdetét vették a karneváli hét programjai.

A Kossuth téren táncolók közt a Debreceni Népi Együttes, a Főnix Néptáncegyüttes, Mikepércs néptánc tagozatos diákjai, valamint Béres András szülőfaluja, Rozsály képviselői is táncoltak, de érkeztek Nagyecsedről, Földesről, Derecskéről, Sárándról, Álmosdról, Hajdúdorogról, Hosszúpályiból, Monostorpályiból és Balmazújvárosról, a régión túlról Székesfehérvárról, sőt még Lengyelországból és Hollandiából is. A főtéren felállított színpadon a Bürkös zenekar húzta a talpalávalót.

– Ez egy nagyon jó kezdeményezés, csodálatos látvány, engem kirázott a hideg, amikor láttam ezt egyszerre táncoló 326 embert és ezzel sikerült megdönteni a rekordot – áradozott Törökné Csécs Lenke, a Béres hagyományok ápolója és a Főnix Néptáncegyüttes művészeti vezetője.

HBN


[related-post post_id="3955334"]

[related-post post_id="3954120"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!