Magyarország

2018.04.06. 13:29

Gyanúsítást akart közölni vele az NNI, de családostól lelépett a csengeri “milliárdosnő”

Budapest - Második hivatalos idézésen sem jelent meg Szabó Gáborné Marika, pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda, amely csalás ügyében folytat nyomozást, immár gyanúsítottként szerette volna kihallgatni a csengeri “milliárdos örökösnőt” – tudta meg a PestiSrácok rendőrségi forrásból.

Budapest - Második hivatalos idézésen sem jelent meg Szabó Gáborné Marika, pedig a Nemzeti Nyomozó Iroda, amely csalás ügyében folytat nyomozást, immár gyanúsítottként szerette volna kihallgatni a csengeri “milliárdos örökösnőt” – tudta meg a PestiSrácok rendőrségi forrásból.

Az asszonyt ügyvédje, a DK-s képviselő, Helmeczy László azzal a szöveggel próbálta kimenteni, hogy ügyfele külföldön gyógykezelteti magát. Mi azonban máshogy tudjuk. Csengeriek azt beszélik, hogy még a húsvéti ünnepek előtt gyerekei is követték külföldre Szabónét, azt követően, hogy a ház körüli mozdítható gépeket, szerszámokat kiárusították a településen.

Másodszor érkezett hivatalos idézés a Nemzeti Nyomozó Irodától a csengeri Szabó Gáborné Máriának. Azaz csak érkezett volna, a postás azonban szó szerint senkit sem talált otthon.

Helmeczy László, aki az örökség sztorit médiának kiadó jobbikos után a második ellenzéki politikus a történetben, már több mint egy hete lenyilatkozta a sajtóban, többek közt az Átlátszónak, hogy Marika külföldre utazott és a választások előtt biztosan nem is fog hazajönni.

Akkor Helmeczy, aki valamiért fontosnak tartotta, hogy a tucatnyi embert megkárosító, magát multimilliárdosnak kiadó “örökösnő” ügyébe annak védőjeként bekapcsolódjon, akkor még azt magyarázta, hogy Marika az egyébként tényleg létező örökség bizonyítékait szerzi be éppen Svájcban.

Nos egy hét sem kellett és a retorika változott.

E közben Csengeren lassan elnéptelenedett a Szabó család otthonául szolgáló, egyébként nyíregyházi vállalkozók tulajdonában álló és szintén kölcsön kapott kétszintes családi ház. Először Szabóné lépett le, egy üzlettársával, aki szintén jól ismert szélhámos.

Akkor abban maradtunk, hogy egy hét múlva bizonyítékokat mutat be és Szabóné nyilatkozik, elejétől a végégig előadva a történetet, milliárdos felmenőkről, svájci fegyvergyárról, német titkosszolgálatról, akik “fogják” az asszony örökségét.

Azóta a fegyvergyár dumát is bedobták a sajtóban, csakhogy a cég, amely Svájc egyik legnagyobb multicége, azonnal el is határolódott a csengeri asszonytól és kijelentették, egyáltalán nincs semmilyen magyar részvényesük. A rokon pedig nem hogy nem jelentkezett nálunk papírokkal, hanem Szabónéval együtt lépett le az országból. Már akkor velük tartott Marika két gyermeke.

A nő egyik lánya és kisebbik fia maradt a csengeri házban. Ők sem sokáig. A helyiek azt mondják, fűnyírótól, takarítógépig mindenféle háztartási gépet kínálgattak a településen, kiárusítottak, amit csak lehetett, majd egy nappal a húsvéti ünnepek előtt ők is angolosan távoztak, nem csak Csengerről, hanem Magyarországról.

Hogy miből? Amikor az asszonynak annyira egy vasa sincs, hogy tucatnyi embertől kért kölcsön milliókat? Szóbeszéd, hogy Simicska Lajos 2 millió forintot fizetett azokért a papírokért, amik aztán a Magyar Nemzetben megjelentek azzal a szándékkal, hogy Kósa Lajos minisztert lejárassák. Hogy ez valóban igaz lehet-e, nem tudjuk. De, hogy valahonnan futotta az egész Szabó családnak repülőjegyre, külföldi életre, az tény! Futotta, úgy hogy az adósságából viszont sem a csengerieknek, sem más Kelet-magyarországi vállalkozóknak semmit sem törlesztett.

Hivatalosan is megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányság Sajtóosztályát. E-mailben azt kértük, erősítsék meg információnkat, miszerint a 29022/57/2018. ügyszámon csalás gyanújával folyamatban levő büntetőügyben a csengeri érintett a második hivatalos idézésre sem jelent meg. Megkérdeztük továbbá, hogy amennyiben a nő továbbra sem jelentkezik, távollétében is meggyanúsíthatják-e, illetve kiadhatnak-e ellene nemzetközi elfogatóparancsot.

Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!