Magyarország

2018.02.08. 15:35

Csak átszállásokkal lehet vonatozni Debrecenből Miskolcra

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem szűntek meg végleg a „kör InterCity vonatok”, pályafelújítást végeznek.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nem szűntek meg végleg a „kör InterCity vonatok”, pályafelújítást végeznek.

Az elmúlt hetekben többen azzal a panasszal keresték meg szerkesztőségünket, hogy egy ideje csak átszállással lehet eljutni vonattal Debrecenből Miskolcra, az ottani Tiszai pályaudvarra.

Akár két helyen is

Mindössze a Debrecenből reggel 6 óra 54 perckor induló vonat tesz lehetővé közvetlen kapcsolatot a két nagyváros között. Az összes többiről vagy Nyíregyházán, vagy Füzesabonyban, esetleg Szerencsen át kell szállni. Olyan járatok is akadnak, amelyekről két helyen is át kell cuccolni, ami így télen nem éppen kellemes.

A problémával megkerestük a MÁV Kommunikációs Igazgatóságát, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az úgynevezett kör InterCity vonatok nem szűntek meg, csak pályafelújítás zajlik a Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vonalon, ezért nem mennek Miskolc érintésével közvetlenül körbe a járatok vissza a fővárosba.

A debreceni Nagyállomás | Fotó: Derencsényi István, archív

A vasúttársaság azt ígéri, hogy az átépítés befejezését követően a teljes útvonalon visszaállítják majd a kör InterCityket. Attól kezdve az utasok egy sokkal korszerűbb vonalon, dinamikusabban közlekedő vonatokkal utazhatnak – írták. Arra a kérdésünkre, hogy ez mikor várható, azt válaszolták, hogy a jelenlegi felújítási fázis február 25-ig fog tartani. Azt követően valamelyest változik majd a menetrend, de a pályarekonstrukció előtti állapot visszaállítására valószínűleg még éveket kell várni.

A vasúttársaság ezúton is az utasok türelmét és megértését kéri az átszállások miatti kellemetlenségekért.

Ügyfélszolgálatok

Azt is közölte a MÁV, hogy az utazás vágányzár idején is könnyen megtervezhető például az internetről okostelefonra letölthető vonatinfó-alkalmazással, amely még a járatok pillanatnyi helyzetét is megmutatja.

Az utasok információkat kaphatnak ezen kívül még például a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 349 4949-es telefonszámon. Telekom-hálózatból ezt a szolgáltatást a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból pedig a +36 (70) 499 4999-es szám tárcsázásával is el lehet érni.

HBN–OCs


[related-post post_id="3734299"]

[related-post post_id="3701696"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!