Magyarország

2018.01.03. 07:25

Karácsony előtt, rákban hunyt el az anya - Három gyermek maradt félárván Debrecenben

Debrecen - Nehéz hónapok és évek állnak a debreceni család előtt.

Debrecen - Nehéz hónapok és évek állnak a debreceni család előtt.

  • Három gyermeke és férje gyászolja Móriczné Bettit, aki karácsony előtt, december 17-én hunyt el 43 évesen, miután két évig küzdött a rákkal.
  • A nő korábban a Gyermekremény Alapítványnál dolgozott önkéntes segítőként, az alapítvány a " target="_blank">Facebook-oldalán így emlékezett meg róla: „Mindig optimistán látott mindent, zokszó nélkül viselte a kemo- vagy éppen a sugárterápiát. Csodás édesanya és ember volt, aki magát mindig utolsónak hagyta, és másokat segített, amikor tudott: erőt adott vagy éppen szolgált az elesettekért. Mélyen és erősen hitte, hogy meg fog gyógyulni. Sajnos, győzött a gyilkos kór.”
  • Az alapítvány gyűjtést szervez a debreceni család megsegítésére. Az édesanya betegségének kezelése, valamint a legkisebb, Down-szindrómás fiú fejlesztése a debreceni család minden tartalékát felemésztette, ezért leginkább anyagi segítségre van szükségük.
  • Az apa helyzete kilátástalan, egyedül kell nevelnie gyermekeit, valamint fel kell adnia a munkáját, és GYES-re kell mennie, hogy beteg kisfia mellett lehessen.
  • Mély megrendüléssel adott hírt a Gyermekremény Alapítvány közösségi oldalán arról, hogy egykori önkéntesük, Móriczné Betti tragikus módon elhunyt. – Szoptatás alatt derült ki, hogy csomó van a mellében, eleinte nem gondolták, hogy rosszindulatú. Majd miután mellrákkal diagnosztizálták Bettit, elkezdődtek a kezelések, ám mindezek ellenére a daganat a csontokat és a tüdőt is elérte. Két évig küzdött a betegséggel – mondta el érdeklődésünkre az alapítvány képviselője.

    A szervezet gyűjtést kezdeményezett a gyászoló családnak, akik köszönettel fogadják a segítséget, ám arra kérik a kíváncsiskodókat, ne „rohamozzák” meg őket, hadd tudják elhunyt szerettüket békésen gyászolni. Kérik, az alapítványt keressék, mivel most a gyász elfogadása, az életük újraépítése, és az édesanya nélküli élet elkezdése nehéz próbatétel lesz számukra.

    Másokat segített

    Az alapítványtól megtudtuk, a debreceni családnak leginkább anyagi segítségre van szüksége.

    A legnagyobb nehézséget az alig három éves, Down-szindrómás fiú fejlesztése (többek között mozgásterápián kell részt vennie) jelenti, ő ugyanis napi 24 órás figyelmet igényel. Ez a feladat az édesapára vár, aki eddig szobafestőként dolgozott, ám a munkáját fel kell adnia, hogy a kisfia mellett lehessen. A másik két gyermek kamaszkorú, akiket szintén mélyen megrendített édesanyjuk halála.

    Az alapítvány képviselője elmondta, Móriczné Betti erős nő volt, aki tisztelte és szerette az életet: kisfiát annak ellenére hozta világra, hogy tudta, Down-szindrómás lesz. „Bettike soha nem panaszkodott, sőt, segített bármikor, bárkinek, örökké mosolyogva. Soha nem láttuk sírni vagy szomorúnak lenni” – olvasható a közösségi oldalon közzétett kiírásukban.

    HBN–VK


    Várják a segítséget

    A Gyermekremény Alapítvány a segítséget az alábbi számlaszámra várja: Tiszántúli Takarék Bank: 60600170–11110859 Nemzetközi IBAN sz: HU26-6060 0170 1111 0859 0000 0000 SWIFT/BIC kód: TAKBHUHB Megjegyzés: M. Bernadett gyerekeiért

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!