Magyarország

2017.05.10. 10:58

Újra látogatható a kedvelt Rám-szakadék

Pilis - Ne feledjük, hogy akár csak egy könnyed erdei sétára is alaposan fel kell készülnünk.

Pilis - Ne feledjük, hogy akár csak egy könnyed erdei sétára is alaposan fel kell készülnünk.

A Pilisi Parkerdő örömmel tudatja az erdőjárókkal, hogy május 6-tól már újra látogatható a Visegrádi-hegység egyik legkedveltebb kirándulóhelye, a Rám-szakadék. Az erdőgazdaság munkatársai a pár hete extrém időjárás által okozott károkat felszámolták, így most már minden turistaútvonal járható.

Azonban a lezárt turistautak feloldásától függetlenül se feledjük: a természetjárás csak odafigyeléssel és tudatos, felelősségteljes hozzáállással lehet igazán örömteli időtöltés, így mindenképpen érdemes betartani néhány aranyszabályt. A Pilisi Parkerdő által kezelt erdőterületek közül sok csak karnyújtásnyira helyezkedik el a fővárostól. Olyannyira közel vannak Budapesthez, hogy sokan megfeledkezhetnek arról, hogy a természet – nyílhat a kertünk végéből – soha nem játszótér.

Egy gondatlanul megválasztott útvonal-rövidítés, a lemerült mobileszköz vagy a térerő hiánya miatti eltévedések rosszabb időjárásban akár veszélyesek is lehetnek, éppen ezért érdemes újra végiggondolni a természetjárás néhány alapvető, íratlan szabályát. A tudatos kirándulás egyik legfontosabb alapelve, hogy tervezzük meg a túra útvonalát, mielőtt elindulunk. Célszerű felkeresni az úti célunknak otthont adó erdőgazdaság honlapját, hiszen az az időleges korlátozásokra (pl. szélsőséges időjárásból kifolyólag) az interneten figyelmezteti az erdőjárókat. Indulás előtt mindenképpen érdemes tájékozódnunk az időjárásról, mert az erdőben eltérő viszonyokkal találkozhatunk, mint a városban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!